RUS-UKRAYNA SAVAŞI

her türlü dezenformasyondan arındırılmış rus-ukrayna savaşının kısa tarihi:

– dünya 500 yıldır anglo-sakson hakimiyetindedir.

– anglo-sakson hakimiyetine ilk baş kaldıran ülke napoleon fransa’sıdır. fransa bu başkaldırısında önceleri başarılı olmuşsa da, napoleon’un rusya seferindeki hezimetinden sonra ezilmiştir(en son waterloo savaşıyla) ve ondan sonra fransa bir daha anglo-saksonlara başkaldırmaya cüret edememiştir. o günden bu yana fransa’nın küçük şımarıklıkları hep devam edegelmiştir. ancak hegemonlar fransa’nın kaprislerine pek ses çıkarmamakta ve idare etmektedirler.

– anglo-sakson dünya düzenine ikinci başkaldıran ülke almanya olmuştur. almanya ilk seferinde fena halde ezilmiştir(birinci dünya savaşı). ancak almanya son derece ciddi bir güç olduğu için tek seferde işi bitirilememiştir. ikinci isyanında(ikinci dünya savaşı) ise tamamen diz çöktürülmüş ve kültür olarak dahi prusya askeri geleneğinden soyutlanmış ve amerikanize edilmiştir.

– anglo-saksonlara üçüncü başkaldıran güç sovyet rusya olmuştur. o da soğuk savaş yöntemleri ve dünyanın çeşitli cephelerinde vekalet savaşları ile alt edilmiş ve sovyetler birliği 1991 yılında anglo-saksonlarca yıkılmıştır.

rusya dahi tıpkı almanya gibi son derece ciddi bir güç olduğu için, bir müddet sonra kendini az çok toparlamış ve düzenin karşısına tekrar dikilmiştir. işte şu an gördüğümüz ukrayna-rusya savaşı, anglo-saksonların rusya’yı tamamen elimine etmek için girdikleri dolaylı bir savaştır.

anglo-saksonlar rusya’ya karşı her iki operasyonda da dolaylı yöntemler kullanmıştır; çünkü rusya’nın nükleer silahlarından çok çekinmektedirler.

bu savaşı putin’in şahsi hırslarına bağlayanlar yanılmaktadır. rusya’nın başında kim olursa olsun sonuç yine aynı olacaktı. rusya cüssesi nedeniyle düzen için büyük tehdittir. onun elimine edilmesi için hegemonlar her şeyi ama her şeyi yaparlar. rusya da ölüme bile isteye razı gelemeyeceğine göre, bir noktada kızılca kıyametin kopması kaçınılmaz idi.

bu noktada aklınıza “kim haklı kim haksız” gibi ucube bir soru gelmesin sakın.

ortada haklı haksız yoktur; sadece doğal bir hakimiyet mücadelesi vardır. anglo-saksonlar elbette kurdukları dünya düzeninin tekerine çomak sokacak olanı yok etmek isteyeceklerdir. rusya da elbette kendisini yok etmek üzere harekete geçmiş güce boynunu uzatmayacaktır.

olay bundan ibarettir. iki tarafın da propaganda ve dezenformasyonlarına inanmayınız. türkiye açısından iki gücün birbirine girmesi kötü bir şey değildir. biz iki tarafa da mesafeli durursak, çok ekmek yiyebiliriz bu işten.

not: insanlar ölüyor sen çıkar düşünüyorsun diye gelmeyiniz bana. stratejik düşünce rasyonel olmak zorundadır. işin insani boyutu ayrıca ele alınmalıdır.

RUS-UKRAYNA SAVAŞI” üzerine bir yorum

  1. Yahu Rusya’yı yok etmek istemişler falan demişsiniz. Kim Rusya’yı yok etmek istiyor? Abhazya’yı, Kırımı, Güney Osetya’yı, Suriye’yi işgal eden ABD mi? Yapmayın. Bugün dünyada medeniyet tek bir taraftadır. Ya medeniyet yanlısı olursunuz ya da sağı solu işgal edersiniz, halkınızı bir çok şeyden mahrum edersiniz. Bugün Çin/Rusya vatandaşlarına sorsanız nerede yaşamak istersiniz diye çoğunluğu Avrupa diyecektir. Neden? Avrupa medenidir. Bugün bir Türk milletvekili Hollanda meclisine girebilmektedir. Sizin deyiminizle anglosakson dünyası medeni bir dünya yaratmıştır. Rusya da bu dünyaya tehdit oluşturmaktadır. Rusya, Hindistan’ı işgal etseydi tek kurşun atmadan orayı terkeder miydi? Ama İngiltere bunu yapmıştır. Çünkü mantıklı olan budur. Duygusallığa kapilmayip terk etmistir. Almanya’da insanlar duvarları yıktı. Anglosakson medeniyeti dışındaki yerler böyledir işte.
    Stratejik düşüncenin rasyonel olmasına vurgu yapmışsınız. Türkiye açısından 2 gücün birbirine girmesi kötü değildir demişsiniz. Kötüdür. Çünkü güneyimizde zaten istikrarsız ülkeler var. Bir de kuzeyimizde olması ülkemizin ticaretine, güvenliğine tehdittir. Yapmayın. Rasyonelliği kalkan yapıp sürekli çevre ülkelerdeki ayrılıkçıları destekleyip onları silahlandıran ve dolayısıyla komşularını rahatsız eden hatta tehdit eden Rusya’nın yanlışlarını savunmayın. ABD mesela Kazakistan’ın istikrarsızlaşması için bir şeyler yapıyor mu? Yapmıyor. Elbette her ülke çıkarları gereği bir takım politikalar yürütür ancak hiç bir ülke Rusya kadar saldırgan politika yürütmüyor. Bugün Rusya’nın saldırgan politikalarını halkını fakirleştirerek finanse etmektedir. Hoş, bir demokrasisi olmadığı için halk buna tepki verememektedir ancak o da yıkılacaktır. Dünya demokrasiye mecburdur. Demokratikleşemeyen ülkeler böyle sorunlarla uğraşmak durumunda kalacaktır.
    Bir de yani hangi tarafta olmamız gerektiği çok açık değil mi? Batı her zaman sakin kalan taraf. 2. Dünya Savaşında Hitler sağı solu işgal etti, Batı önce bekledi sonra harekete geçti. Napolyon Fransa’sı Moskova’ya, Mısır’a kadar gitti; kendi sonunu hazırladı. Japonya, durup dururken gitti ABD ‘ye saldırdı. Sonra atom bombası ile cezalandırıldı. Bakın şimdi anladılar. Bu saydığımız devletlerin hepsi şuan Batı medeniyeti dediğimiz kavramın içinde kabul ediliyor. Sizin deyiminizle anglo-saksonlar. Rusya da böyle devam ettiği müddetçe bu aydınlanmayı yaşayacaktır. Çin hakeza öyle. Bir köylü ayaklanması çıkar bir bakmışsınız sistem çökmüş. Günümüzde insanına değer vermeyen, insanını devletinden aşağı gören her ülke bir gün gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Rusya da öyle.
    Bu tabi Batının herşeyi doğru yaptığı anlamına gelmez. ABD de Afganistan’ı işgal etti. Noldu? Şimdi çıkmak durumda. Eline ne geçti? Hiç bir şey. Ama duygusallığı aşıp şimdi doğru kararı verdiler. Irak’ta yine öyle. Nedeni neydi? El kaide saldırılarıydı. Böyle büyük saldırıların ardından bu işgalleri başlattı. Rusya’ya noldu? Sırf Ukrayna NATO ‘ya girmek istedi diye bunu yaptı. Niye Rusya’nın komşuları NATO’ya girmek istiyor, bunu düşündünüz mü hiç? Hepsi Rusya’nın saldırgan politikalarından korkuyor. Ama mesela Latin Amerika ülkeleri Rusya’ya yakınlaşıyor mu? Hayır. Niye? Çünkü ABD saldırgan politika yürütmüyor. ABD bu dünyanın jandarmasıdır. Görevini de büyük ölçüde doğru yapmaktadır. Bu dünyanın eşkıyalarını “savaşı anglosaksonlar çıkarmıştır” diyerek savunmayın. Savaşı Putin Rusya’sı çıkarmıştır. Kırım’da, Güney Osetya’da, Suriye’de olduğu gibi. Ermenistan’da Batı yanlısı bir yönetim var diye Azerbaycan’a yem etti bu adam ne anlatıyorsunuz?

    Beğen

Yorum bırakın